Welke duurzame aanpassingen, innovatieve oplossingen en groene ideeën maken mobiele toiletten toekomstbestendig? Deze vraag legden wij hogescholen NHL, Stenden, Van Hall Larenstein en de regionale opleidingscentra Friese Poort en het Friesland College voor. Voor de uitvoering kregen studenten en docenten volledig de vrije hand; ieder toilet werd ook dit jaar weer uniek.
De 5 kunsttoiletten trokken tijdens evenementen veel bekijks. Vele honderden bezoekers van deze events lieten hun stem gelden en kozen hun favoriet. De ontwerpen zijn bedacht & uitgevoerd door studenten van de richting Media Vormgeving (Friese Poort), Leerbedrijf LF2018DOIT (Friesland College), de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving (NHL) en de opleiding Milieukunde (Van Hall Larenstein). Zette het ene team innovatie en duurzaamheid om in creativiteit een ander team zette geavanceerde technieken in.
Het publiek koos als de grote winnaar van het Kunsttoilettenproject 2017 het duurzaamste en meest innovatieve toilet van LF2018DOIT: Voorzien van licht, geluid, zonnepanelen en met veel passie gemaakt. Leerbedrijf LF2018DOIT maakte een belangrijke stap in het proces door de samenwerking te zoeken met andere studierichtingen om zo tot een prachtige prestatie te komen.
Gisteren ontvingen de studenten van Leerbedrijf LF2018DOIT, samen met hun docent Chénice Casander, de prijs uit handen van Verno Materieelverhuur. Het team mag, namens Verno Materieelverhuur naar het Fries Museum – Mata Hari, de mythe en het meisje.
Foto's:
Verno Materieelverhuur
Leerbedrijf LF2018DOIT (Friesland College)
Herma Visser - Bureau Marketing & Communicatie